cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sen malého komunistu

Prípady, keď osobné problémy, komplexy a duševné poruchy jedincov pri moci spôsobili a spôsobujú katastrofy obrovských rozmerov sú z dejín veľmi dobre známe.

Prípady, keď osobné problémy, komplexy a duševné poruchy jedincov pri moci spôsobili a spôsobujú katastrofy obrovských rozmerov sú z dejín veľmi dobre známe. Začínam mať obavu, že niečo podobné sa môže stať aj na Slovensku. Križiacka výprava Roberta Fica proti súkromnému podnikaniu, zisku a kapitalizmu vôbec prestáva byť smiešna, začínajú sa totiž vynárať možné dôsledky. Zhrňme si v skratke priebeh a výsledky poslednej Ficovej výpravy.

1. Parlament prijal novelu, ktorá prikazuje zdravotným poisťovniam, čo môžu a nemôžu urobiť so svojim ziskom

2. Reakcie zdravotných poisťovní sú pochopiteľné. Spoločnosť HICEE, akcionár poisťovne Dôvera žiada od Slovenska náhradu škody vo výške 15 miliárd korún. Ostatné poisťovne sa pridávajú a hrozia žalobami. Okrem iného uvádzajú, že: „Zúži sa nám priestor na investovanie do skvalitnenia služieb, obmedzia sa naše motivácie, možnosti a ambície zlepšovať starostlivosť a šetriť peniaze v prospech poistencov i poskytovateľov,“

3. Podľa ústavného právnika Radoslava Procházku by poisťovne v prípade medzinárodnej arbitráže mohli uspieť. "Tá by mohla byť pre poisťovne úspešná, šanca je vysoká,". Podľa právnika Radovana Pala „výsledky prípadných rozhodcovských konaní budú pravdepodobne v neprospech Slovenska“

4. Fico na to reaguje aj takto: „Nikto z nás sa netrasie od strachu. Ak sa súkromné zdravotné poisťovne chcú ťahať za prsty so štátom, som pripravený...“, „Komu sa takéto podmienky nepáčia, no tak nech nepôsobí na trhu zdravot­ných poisťovní. Nech ide podnikať niekde inde“. Ďalej Fico odkazuje, že nikto sa tu nebude nabaľovať a kupovať si drahé autá, jachty, šampanské a kaviár.

Fajn. Tuším prečo sa premiér netrasie od strachu. Je to preto, lebo arbitráže trvajú aj niekoľko rokov a to už on premiérom možno nebude. Je to preto, lebo si môže plniť detské sny malého komunistu, bojovať proti kapitalizmu a to všetko bez akéhokoľvek rizika. Nebude to totiž platiť on. Budeme to platiť my všetci. Mám preto dva návrhy.

1. Ak je Fico taký frajer a túži po súdoch s veľkými firmami, v poriadku, ale nech to potom všetko zaplatí on alebo jeho strana

2. Vzhľadom na nereálnosť návrhu č.1 vyzývam ľubovoľného voliča Smeru (je vás cca 40% priatelia), aby mi v prípade prehier súdnych sporov poslal na účet príslušnú čiastku, ktorou sa budem musieť zložiť na pokutu.


POLITIKA | stály odkaz

Komentáre

  1. nesuhlas
    Ja nesuhlasim s tym, aby poistovne mali taky velky zisk. Je to nefer voci nam vsetkym, ked peniaze chybaju v zdravotnictve a oni si dokazu este vytvorit nehorazne zisky. A za dalsie: ktory podnikatelsky subjekt ma garantovany zisk? ziadny, iba poistovne !!! Povinne zo zakona vsetci odvadzame peniazky do fondov, doplacame na lieky a poistovna si tvori zisk. Myslim, ze bolo by vcelku ferove urcit aky maximalny zisk mozu dosiahnut a zbytok by "vratili" do systemu. Lekari by nemali napr.stanovene limity. Nadavame na ZDRAVOTNICTVO, ale ak niekto zisti pricinu a chce ju odstranit, tak nadavame nanho. Fico nema patent na vsetko, ale v tomto pripade mu davam za pravdu, hoci sa cudujem, ze ako sa dostal k moci. No ale asi ho volili ti, co ho volili...
    publikované: 29.10.2007 14:58:31 | autor: estix (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. reakcia
    V zdravotníctve je zisk ako v každom inom podnikaní a činnosti . Neziskové zdravotníctvo by bolo len také ktoré by bolo postavené na charite a myslím, že od toho je moderný svet už ďaleko .
    Ale veď zisk je aj v predajhi chleba a predsa funguje a dokážeš si ho kúpiť , zisk je aj v predaji košieľ a nechodíš nahý . Okrem toho proste musí každý akceptovať nejaký stav - ak tu teda boli súkromné poisťovne a mohli tvoriť ziska veľký Fico chcel aby slovenské zdravotníctvo nebolo biznis ale charita ( mám zimomriavky ako to dopadne ale to je iná pieseň) tak mal tieto poisťovne od ich akcionárov kúpiť , zlúčiť do jednej a premeniť ju na neziskovku . ASle nie ich niekomu ukradnúť ako to spravil - to je proste boľševizmus nie ???
    publikované: 29.10.2007 15:21:05 | autor: lalo (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. estix
    Tam kde je zisk a sutaz, tam su vacsinou aj kvalitnejsie sluzby. Prvorade je ale to, ze ak niekto zacne niekde podnikat a stat mu to umoznuje, nie je normalne mu o par rokov oznamit, ze moze podnikat nadalej, ale nesmie mat z toho zisk. To su komunisticke maniere.
    publikované: 29.10.2007 16:33:48 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  4. cincinnatus-c
    V tomto Ti musím dať celkom zapravdu...
    publikované: 29.10.2007 18:47:37 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014