cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O maturantkách, umení a dnešnom popoludní

Mám jednu kamarátku. Má osemnásť a práve skončila strednú školu.

Mám jednu kamarátku. Má osemnásť a práve skončila strednú školu. Je to úplne obyčajné dievča, ktoré chodí do kina na romantické filmy, príliš nečíta a počúva to čo sa hrá v rádiu. Nezaujíma ju čo napísal Shakespeare a jej najhorším kultúrnym zážitkom bola návšteva opery. Inak je hrozne milá. Sedíme v jednej miestnosti a ja si trochu arogantne a bezohľadne zapnem Philipa Glassa, amerického minimalistu. Púšťam si interpretáciu Glassovej hudby v podaní klaviristu Alecka Karisa. Občas ma napadne, či jej tá hudba veľmi nelezie na nervy, ale zdá sa, že to berie odovzdane. Počas pätnásťminútovej skladby Mad Rush sa zrazu ku mne otočí a povie: „Čo to je? Tá hudba je úžasná. Ja som si nikdy nepomyslela, že takáto hudba môže byť taká zaujímavá a pekná “. Philip Glass, prekvapene odpovedám a skúšam jej tú informáciu nejako skonkrétniť a tak jej vymenovávam filmy, ku ktorým urobil hudbu. Nepozná ani jeden. Nevadí, hovorím si a teším sa, že sa jej to páči. Mad Rush pomaly končí a ja rozmýšľam nad tým, či sa predsa len nemýlim, keď tvrdím, že médiá sprostredkovávajú nekvalitnú kultúru preto, lebo presne takú ľudia chcú. Nakoniec pochybnosti zavrhnem a ostanem pri svojom starom názore. Len o ňom odrazu trochu pochybujem. 


UMENIE A KULTÚRA | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    publikované: 14.08.2007 17:11:33 | autor: bv (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. tak
    nejako aj mna take napada, a dost casto, bud ked sedim pred TV alebo stojim pred PNS alebo rovno ked sa bavim s niektorymi ludmi, podobnymi tvojej kamoske. niekedy ma to znechuti, a inokedy na to kaslem, stoji za to to rozoberat? je to azda masova zalezitost.
    publikované: 14.08.2007 17:16:53 | autor: svetluska (e-mail, web, autorizovaný)
  3. odkaz pre pala ktory mi poslal spravu ale neposlal kontakt respektive ja ho neviem najst:
    "Po registracii treba najst vhodny song vo vyhladavani, napravo na monitore sa zobrazi aj jeho html ci aky format/zdroj, ten sa iba skopiruje do rozsireni. pripadne pred skopirovanim sa da nastavit farba a priamo v zdroji aj velkost" (moja odpoved je v uvodzovkach, kedze som ju skopiroval od bratislavitae)
    publikované: 14.08.2007 17:27:05 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  4. S tou vážnou hudbou si to dobre vymyslel
    Také osemnásťročné dievčatá, ale aj o niečo staršie, väčšinou
    odmietajú vážnu hudbu iba preto, že spravidla ju nepočúvajú ich
    rovesníci, kamarátky. Tak isto tvrdia o niektorých jedlách, že ich nemajú radi, hoci ich ešte nikdy neochutnali. Urobil si dobrú osvetu.
    publikované: 14.08.2007 17:33:51 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  5. thx
    za toho Philipa Glassa, nepoznal som ho, guglil som a vyzera zaujimavo, uz stahujem nejake cd:)
    publikované: 14.08.2007 17:59:27 | autor: abstraktt (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Steve Jablonsky
    Ja mám 19 a priznám sa vážnu hudbu som nikdy moc nevyhladávala. Ale milujem filmy a inštumentálne soundtracky sú omnoho lepšie ako klasické pesničkové. Páči sa mi hudba Philipa Glassa, ale taký Steve Jablonsky alebo Thomas Newman to sú moji oblúbenci :)
    publikované: 14.08.2007 18:23:08 | autor: jully (e-mail, web, autorizovaný)
  7. hm, a ja takú hudbu môžem
    akokoľvek, kedykoľvek... milujem klavír a Maksima Mrvicu, klasiku počúvam, často v akejkoľvek podobe... mne sa kamaráti čúdujú, lebo v mobile mám Mozartovo Requiem pár Dvorakov, ale iba niektorí... ostatní sú ako ja... no čo, aj takí mladí sme :))))
    publikované: 14.08.2007 21:20:39 | autor: ivana (e-mail, web, autorizovaný)
  8. vazna hudba
    Inak aby bolo jasne kto je to ten Glass, tak da sa pustit na mojom blogu – pozri do laveho stlpca. (nad nim je Erik Satie, tiez vazna hudba a moj dalsi oblubenec)
    publikované: 15.08.2007 09:27:11 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  9. cincinnatus-c... kurna
    poviem ti, dobre to je ... mam rad klavirne skladby
    publikované: 15.08.2007 09:35:10 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  10. TP
    to som rad ze sa ti to paci :)
    publikované: 15.08.2007 09:43:48 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014