cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Američan, Žid a neokonzervatívec. V dnešnom svete je to horšie ako mať lepru.

Argumenty a rozum idú bokom. Ide predsa o Američana, Žida, neokonzervatívca.

   Svet si v predchádzajúcich týždňoch užil škandál vo Svetovej banke, po ktorom musel jej riaditeľ odstúpiť. Pre človeka, ktorý len zbežne číta noviny a pozerá správy je ten príbeh jasný. Riaditeľ pomohol svojej milenke k vysokému postu vo Svetovej banke, čo je samozrejme neakceptovateľné a odsúdeniahodné. Bolo to však skutočne tak? Pri pozornejšom čítaní si človek všimne niekoľko zásadných maličkostí, ktoré médiá a vlastne všetci s radosťou ignorovali.

1. Shaza Rizaová nebola Wolfowitzova milenka ako niektoré médiá zlomyseľne uvádzajú. Bola Wolfowitzovou priateľkou a o žiadnu neveru, či nemorálnosť v ich prípade nešlo.

2. Wolfowitz Rizaovej k vysokému postu vo Svetovej banke nepomohol, práve naopak. Rizaová bola už pred jeho nástupom do funkcie riaditeľa na jednom z kľúčových postov vo Svetovej banke, avšak musela z neho odísť po tom, čo sám Wolfowitz po svojom nástupe upozornil na konflikt záujmov. Rizaová následne dostala ako náhradu miesto na ministerstve zahraničných vecí.

3. Rizaová naozaj dostala na novom mieste zvýšený plat a bolo to na návrh Svetovej banky vedenej Wolfowitzom. Návrh na zvýšenie platu však neprišiel od Wolfowitza, ten dokonca takýto postup odmietol. Neskôr mu však bol tento postup nariadený vedením banky. Všetky jeho kroky boli pod dohľadom etického výboru, ktorý nemal žiadne výhrady.

4. Zvýšenie platu nebolo svojvoľné, ale bolo obvyklou kompenzáciou za vynútené prerušenie kariéry zamestnanca.

Toto všetko sú však nepohodlné fakty, ktoré lynčujúci dav prehliada. Argumenty a rozum idú bokom. Ide predsa o Američana, Žida, neokonzervatívca, ideológa vojny v Iraku a navyše má také nesympatické židovsko-upírske meno. A to sa v dnešnej dobe neodpúšťa. Za žiadnych okolností. Rozbesnený svet nakoniec dosiahol svoje.


POLITIKA | stály odkaz

Komentáre

  1. nie všetky media to ignorovali
    vyskytli sa aj take, teda minimalne jedno, ktorym sa tiez prilis nepacil hon na Wolfowitza
    publikované: 30.05.2007 15:32:06 | autor: sof (e-mail, web, autorizovaný)
  2. jasne ze vsetky nie
    ale drviva vacsina ano
    publikované: 30.05.2007 15:46:23 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Neviem posúdiť (ne)pravdivosť obvinení
    na základe ktorých musel Wolfowitz odstúpiť zo svojej funkcie. Je dosť dobre možné, že boli od počiatku vykonštruované a ich cieľom bolo dosiahnuť jediné: Wolfowitzovo odvolanie a verejné poníženie.
    Ak by obvinenia boli vykonštruované, potom sa tu ponúka paralela s vojnou v Iraku, ktorej bol Wolfowitz ideológom. Aj táto vojna bola rozpútaná na základe vykonštruovaných obvinení Iraku z vlastnenia chemických zbraní hromadného ničenia a z podpory terorizmu - obvinení, ktoré sa nepreukázali.
    Celá záležitosť teda môže byť len uplatnením známej skutočnosti, že kto ako zbraňou zaobchádza, takou aj schádza.
    Vôbec nemusí ísť o to, že Wolfowitz je Američan, Žid a neokonzervatívec.
    Možno ide len o pomstu jednému manipulátorovi, ktorý je zhodou okolností(?) aj Američanom, Židom a neokonzeratívcom...
    publikované: 30.05.2007 16:01:32 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ad:Racan
    Myslim si, ze ak by bol na jeho mieste nejaky nemecky nezidovsky socialny demokrat a pacifista, tak by sa vobec ziadny skandal neriesil.
    To ze boli obvinenia Iraku vykonstruovane, to je minimalne sporne – Irak v kazdom pripade zbrane hromadneho nicenia v minulosti mal a terorizmus podporoval.
    publikované: 30.05.2007 16:13:30 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  5. cincinnatus, v tejto veci sa nezhodneme
    To, že "ak by bol na jeho mieste nejaky nemecky nezidovsky socialny demokrat a pacifista, tak by sa vobec ziadny skandal neriesil" je nepreukázateľný dohad.
    A pokiaľ ide o preukázanosť obvinení, na základe ktorých bol napadnutý Irak, o tom neviem nič.
    Osobne ma však viac ako nejaké preukazovanie dohadov či tvrdení zaujíma iná skutočnosť, a totiž tá, že ľudia, ktorí si osobujú právo postaviť sa nad zákony a medzinárodné ujednania a rozhodovať o osude sveta, musia (mali by) rátať s tým, že za každú svoju chybu budú platiť.
    Bez ohľadu na to, či sú Američania či neameričania, či Židia alebo nežidia, či neokonzervatívci alebo sociálni demokrati.
    publikované: 30.05.2007 16:25:55 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. veru Racan, asi sa nezhodneme
    Samozrejme ze to s tym nemeckym pacifistom je len moj dohad, ale zakladam ho na svojom pozorovani reality. Jednoducho svet je na Americanov a neokons zvlast taky nabruseny, ze uz nedokaze odlisovat fakty od nenavisti. O Zidoch ani nehovorim, antisemitizmus to je stara a pre mna nevysvetlitelna vec.

    K tej vojne:
    To ze Irak mal zbrane hromdneho nicenia v minulosti je fakt. To ci ich mal aj v case invazie, to sa jednoducho nevie. Nikto nedokazal ze ich mal, nikto nedokazal, ze ich nemal.
    To ze Irak podporoval terorizmus je fakt. Je ale pravda ze sa nedokazala ziadna vyrazna podpora Al-Kaidy a spiciek teroristickych organizacii a ani podpora suvisiaca s utokom na dvojicky.

    Iste, ludia ktori maju moc rozhodovat o svetovej politike musia za chyby platit. Avsak len vtedy ak tie chyby naozaj urobia, nie ak si niekto skandaly vymysla.
    publikované: 30.05.2007 16:49:25 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Hm, antisemitizmus je pre teba nevysvetliteľná vec?
    Pre mňa vysvetliteľná je, no je to na dlhú debatu, možno dokonca na špeciálne tejto téme venovaný článok.
    Keď sa na Racan.blogu dostanem aj k židovskej menšine, ktorá v Rači kedysi žila, potom hádam bude priestor aj na diskutovanie tejto otázky.

    Súhlasím, že ľudia by mali platiť len za chyby, ktoré naozaj urobia, nie za tie, ktoré na nich niekto narafičí. S výmimkou ľudí, ktorí sami klamú a manipulujú. V prípade takýchto ľudí si poviem "tak mu treba"...
    publikované: 30.05.2007 17:08:29 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Mier..
    Mier na celom svete.
    publikované: 30.05.2007 18:20:30 | autor: Meldo (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Ad:Racan
    antisemitizmus je naozaj pre mna nevysvetlitelna vec, aj ked niektore korene by som vedel pomenovat. a ano, to je uz debata na dlhsie. a material ani nie tak na clanok, ako na velmi velmi hrubu knihu.
    publikované: 31.05.2007 09:21:00 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Ad:Meldo
    Ano ,mier na celom svete.To je take pekne a jednoduche. Len skoda ze v dejinach ludstva vratane sucasnosti absolutne mimo reality.
    publikované: 31.05.2007 09:25:47 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  11. cincinnatus, máš pravdu, je to na hrubú knihu
    Lenže tu sme na blogu, pokúsiť sa teda môžeme nanajvýš o článok alebo viacero článkov. Nepochybujem o tom, že také články má zmysel písať a o tomto probléme má zmysel diskutovať a polemizovať.
    publikované: 31.05.2007 09:37:10 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Racan
    jasne ze napis.nechcel som povedat, ze clanok/clanky o tom by nemali zmysel. Zapojim sa do diskusie.
    publikované: 31.05.2007 09:46:51 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  13. cincinnatus, napíšem, keď sa dostanem k téme židovskej menšiny v Rači
    publikované: 31.05.2007 09:59:43 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014