cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

10 najlepších kníh, aké som čítal

Zdá sa, že marec - mesiac knihy doľahol na niektorých blogerov naozaj ťaživo, až tak, že museli uverejniť zoznamy svojich obľúbených kníh. Keďže knihy zbožňujem a rád sa o nich rozprávam, nemôžem si odpustiť mojich vlastných top 10 kníh.
Zdá sa, že marec - mesiac knihy doľahol na niektorých blogerov naozaj ťaživo (viď bratislavitae, malazaba, easy), až tak, že museli uverejniť zoznamy svojich obľúbených kníh. Keďže knihy zbožňujem a rád sa o nich rozprávam, nemôžem si odpustiť mojich vlastných top 10 kníh. Rebríček je vytvorený pomerne spontánne a som si takmer istý tým, že pár minút po zverejnení si spomeniem na nejakú úžasnú knihu, na ktorú som zabudol. Risknem to. 1. Milan Kundera - Neznesiteľná ľahkosť bytia 2. Paul Auster - Kniha ilúzií 3. Julian Barnes - História sveta v 10 a pol kapitolách 4. Alessandro Barrico - Oceán more 5. Milan Kundera - Nesmrteľnosť 6. Gabriel Garcia Marquez - Sto rokov samoty 7. Michail Bulgakov - Majster a margaréta 8. Alessandro Barrico - Hrady hnevu 9. Knut Hamsun - Požehnanie zeme 10.Haruki Murakami - Hon na ovcu Kafka, Suskind, McEwan, Kureishi, Sorokin, Nabokov, Čechov, Turgenev, Borges, Martel, Lustig, Dušek, Mitana, Kertész, Haddon, Cave, Allen, Adams, Beckett, Shakespeare, Palahniuk, Houellebecque, Diderot, Sijie, Solženicyn, Andrejev a ďalší, vám všetkým sa ospravedlňujem, mám vás rád, ale do top 10 ste sa tentokrát neprebojovali. Píšte ďalej (tí čo ešte môžu) , možno nabudúce.

UMENIE A KULTÚRA | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    Ze to da aj pracu natesnat len niektorych a ostatnym odkazat "mám vás rád, ale do top 10 ste sa tentokrát neprebojovali"? :))

    Okolo tej mojej skoncili mnohi Tvoji. A este by som pridala takeho Asimova, Sartra, Voltaira, Čapka .. :)
    publikované: 02.03.2007 11:59:15 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  2. oblubenci
    mas pravdu, bolo to namahave a na mnohych som urcite zabudol (teraz som si spomenul na Jerzyho Kosinskeho). Tiez som si uvedomil, ze niektore knihy, ktore som kedysi davno cital si uz prilis nepamatam, jedine co viem je to, ze sa mi velmi pacili a vyhlasujem o nich, ze su moje oblubene.Napriklad o romane 100 rokov samoty som tvrdil vela rokov ze je to moja najoblubenejsia kniha, az kym som si neuvedomil, ze ani poriadne neviem o co v nej islo. Ale ako vidis, este ma to drzi - dal som ju na sieste miesto :)
    publikované: 02.03.2007 12:25:24 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :)
    ja som vyberala podla tych, ku ktorym sa vraciam najcastejsie. tak raz dva krat rocne .. teda tym, ktore sa uz stali mojou malou personalnou maniou :)
    publikované: 02.03.2007 13:12:14 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014