cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kam na internete – o rasizme nerasizme, Hedvige, interrupciách a o tom ako si preložiť blog do štúrovčiny

Internetová žatva textov

James Watson, nositeľ Nobelovej ceny za popis štruktúry DNA a jeden z najvýznamnejších vedcov sa dostal do nemilosti politicky korektných elít, keďže povedal toto: „Neexistuje žiadny logický dôvod domnievať sa, že intelektuálna schopnosť osôb, ktoré boli v momente svojej evolúcie oddelené, musí byť identická. Naše želanie priznať všetkým rovnaké rozumové schopnosti ako určité univerzálne dedičstvo ľudstva nie je postačujúce na to, aby sa naplnilo.“ Watson chcel skrátka povedať to, že jednotlivé rasy sa líšia svojim evolučným príbehom a dôsledkom je okrem iného aj rôzny stupeň inteligencie rás. Na základe týchto slov sa spustila hysterická kampaň proti Watsonovi a z vedca sa stal zrazu rasista s ktorým sa nediskutuje. Watsona obhajuje Elena Akácsová a píše o ňom aj profesor bioetiky Peter Singer.

Ľavica zrejme Watsonom nie je príliš nadšená, má iných hrdinov a jedným z nich je aj venezuelský revolucionár Hugo Chávez. Stupidita Chávezových prejavov však dosiahla bod počúvateľnosti a konečne mu niekto povedal, aby už držal hubu.

Komunizmom popletených jedincov je stále dosť aj na Slovensku a jedným z ich hlavných znakov je nedostatok pamäte. Pamäť zohráva kľúčovú úlohu aj v prípade Jaromíra Nohavicu, ktorý za komunizmu spolupracoval s ŠTB. Rozhnevaný Jaroslav Hutka o tom napísal pesničku, kde spieva o „udavačovi z Těšína“. Keď som sa dozvedel, že Nohavica spolupracoval s ŠTB (čo na rozdiel od niektorých klamárov priznal), nevedel som čo si o tom myslieť a bolo to pre mňa obrovské sklamanie. Veľmi ťažko sa mi to píše, ale bohužiaľ platí, že Nohavica ľudsky zlyhal. Čo ma však prekvapuje je na jednej strane miera nekompromisnosti pri odsúdení ľudí, ktorých režim zlomil a donútil spolupracovať s ŠTB a na strane druhej nevšímavosť voči tým, ktorí tie charaktery brutálne lámali a organizovali celé to svinstvo. Buďme dôsledný. Ak si chce niekto raz kopnúť do Nohavicu, tak až potom ako kopne sto krát do Mináča, Váleka, Schustera, Fica, Gašparoviča, Tomanovej a ďalších straníkov.

Ako sa manipulovalo za Husáka, tak sa manipuluje aj za Fica. Len ma prekvapuje koľko pomerne inteligentných ľudí dokáže uveriť takému bludu ako to, že sa nejaká študentka len tak pre nič za nič samozbije. Daniel Pastirčák si tiež o tom myslí svoje. Ale aby sme neostali len pri dojmoch, môžeme sa pozrieť aj na fakty.

A ešte raz o manipulácií, tento krát v súvislosti s nekonečnou diskusiou o interrupciách.

V USA sa pomaly všetci pripravujú na voľby nového prezidenta a jedným z top kandidátov je aj republikán Rudy Giuliani. Toho momentálne obviňujú z toho, že sa obklopil prominentnými neokonzervatívcami typu Daniel Pipes a Norman Podhoretz, z čoho im vyplýva, že Giuliani bude bushovskejší ako samotný Bush. A čo si o tom všetkom myslí jeden zo samotných poradcov?

O Amerike a neokonzervatívcoch hovorí v rozhovore aj francúzsky filozof Bernard Henri Lévy. Podarilo sa mu v ňom sformulovať asi najlepšiu odpoveď akú som počul na celý problém ohľadom tejto vojny. Hovorí, že „...dôvodom môjho nesúhlasu je otázka politiky. Nevyčítam im nemorálnosť, vyčítam im politickú naivitu. Trpia nie mravným deficitom, ale deficitom politiky“...“táto vojna bola morally right and politically wrong.“

 A na záver dve zábavky. Pri prvej sa budete pozerať na točiacu sa nahú ženu a zároveň toho veľa zistíte o svojom mozgu. Pri druhej si budete môcť preložiť svoj blog alebo akýkoľvek iný text do ľubozvučnej štúrovčiny. Skrátka ho zludevítujete.


TEXTY INÝCH | stály odkaz

Komentáre

  1. add rotujuca zena a praca hemisfer... hm, ee
    som nad tym dlho rozmyslala jak ten obrazok fici. A fici to na cisto logickej urovni a na okamihoch ked potrebujeme zmurkat , myslim ze frekvencia rotovanie ma velky vyznam tak ako os tej zenskej , tym zdeformovana draha nohy a ruky . Kazdopadne moj zaver je nasledovny : pozeram sa do blba a potom na tu zensku, zaostrim ak je tien je na lavej strane , zmurknem a zrazu za stotinu sa zjavi na pravo je jasna ze zenska sa toci proti smerom hodiniek . Cast za ktory prejde z prednej strany z lava doprava je rozny ako zadny obluk , plus zadny nema tiene. Mno a ked zase prvy krat kukne do prava a noha ide tym kratsim oblukom vydedukujem ze ide do lava .
    Rozhodne je najprv logika obycajna zadne hemisfere...
    Obdobne je to z drahou ruky .
    publikované: 14.11.2007 18:32:54 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014