cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vlastný názor na blogu? Trest smrti!

Predstavte si takúto situáciu. Uverejníte na svojom blogu článok, v ktorom nazvete Slotu autokratom a Katolícku univerzitu v Ružomberku za zdroj extrémnych myšlienok. O niekoľko dní vás zatkne polícia a strčia vás do väzenia.

   Predstavte si takúto situáciu. Uverejníte na svojom blogu článok, v ktorom nazvete Slotu autokratom a Katolícku univerzitu v Ružomberku za zdroj extrémnych myšlienok. O niekoľko dní vás zatkne polícia a strčia vás do väzenia. Potom vás odsúdia na štyri roky nepodmienčne za urážku kresťanstva a vlády. Nikto s tým nič neurobí, pospolitý ľud bude s verdiktom súdu nadšene súhlasiť. Zdá sa vám to ako nepodarené sci – fi? Aj mne. Bohužiaľ niečo podobné sa stalo Abdalovi Karímovi Sulejmanovi, egyptskému blogerovi, ktorý si dovolil nazvať svojho prezidenta diktátorom a islamskú univerzitu Al-Azhar zdrojom extrémnych myšlienok. Nuž a to sa v islamských krajinách neodpúšťa. Sulejman si navyše dovolil vo svojich článkoch kritizovať správanie sa moslimov voči kresťanom a biedne postavenie žien v arabskom svete. No a ako všetci dobre vieme minimálne od čias zverejnenia karikatúr Mohameda v Dánsku, kritizovať islam, žartovať o ňom alebo nedajbože zobraziť veľkého proroka ako kresbu je smrteľný hriech, za ktorý si zaslúži previnilec trest smrti. Jediným šťastím pre Sulejmana je fakt, že žije v jednej z umiernenejších arabských krajín a tak namiesto zaslúženej smrti dostal veľkoryso iba štyri roky basy. Dúfajme teda, že blogeri v moslimských krajinách sa poučia a prestanú s tým otravným zlozvykom slobodne vyjadrovať svoje názory. Veď predsa sloboda sa končí tam, kde začínajú pochybnosti o náboženstve a o svojom vládcovi. A tak vás všetkých vyzývam: Blogeri všetkých krajín spojme sa, zakladajme blogy na slávu islamu a prestaňme s tým jedom prehnitého západu, ktorý sa nazýva sloboda slova! 


VŠETKO OSTATNÉ | stály odkaz

Komentáre

  1. Mémy
    Aj na Slovensku v súčasnosti je to tak, že ak si dovolíš zapochybovať o niektorých "správnych" názoroch, dostaneš nelichotivú nálepku. Napríklad mňa raz označili v diskusii za "popierača holokaustu", pretože som si dovolila nahlas uvažovať o tom, či sl. vláda vedela alebo nevedela o _priemyselnom vyvražďovaní_ židov.

    Mohli by sme sa baviť aj o početných zadržaniach Kotlebu a jeho mládežníckeho spolku.
    publikované: 23.02.2007 09:36:28 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ;)
    :D
    publikované: 23.02.2007 09:49:58 | autor: Linki (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. aj mna oznacili
    za prasa, prznitela a defloratora, a to som este o defloracii nepisal, pomije nezeriem a prznit som nikoho v zivote neprznil..
    publikované: 23.02.2007 11:13:38 | autor: tajomny (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. slovensko je podobne...
    hlavne ak niekomu niekto krizi plan alebo ked mu nieco ide proti..hlavne v politike...podla mna vsak sa tomu politici neubrania, i ked to automaticky neznamena ze maju zle srdce..

    o mne sa tiez nakecalo dost, a pri tom vela z toho nebola pravda, proste blbe nedorozumenia, gesto a clovek kt nepozna si to debilne vysvetlil alebo pochopil slova pisane zle ....thats life and it sucks sometimes
    publikované: 23.02.2007 13:06:43 | autor: darkchest (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. *
    z tohoto článku som mala na chvíľku zimomriavky, ale našťastie už zmizli...je škoda, že niekedy sa musíme báť niečo si myslieť a niečo povedať...hm, škoda...
    publikované: 23.02.2007 18:35:40 | autor: lu (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014