cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vážený pán Daniel Tupý - odpoveď

Vážený pán Peter Havraník, reagujem na Váš verejný list (http://peterhavranik.blog.pravda.sk), ktorý ste adresovali pánovi Tupému. Robím tak preto, pretože považujem Vaše názory za nebezpečné a hlúpe.
1. popierate a zľahčujete fakty a udalosti, ktoré sú na Slovensku úplne bežné. Ak by sa uskutočnila Vaša anketa medzi mojimi priateľmi a známymi, výsledok by bol pre Vás pravdepodobne prekvapujúci. Ak vylúčim so skúmaného súboru ženy (poznám iba tri, ktoré zmlátili neonacisti), tak by sa počet ľudí so skúsenosťou s neonacistickou agresiou pohyboval okolo 10%-20%. Upozorňujem, že hovorím o bežných ľuďoch, nie som súčasťou žiadnej subkultúry.

2. Vaša starosť o neonacistov je dojemná, ale naozaj som nepostrehol, že by sa za posledný rok stupňovala agresia voči tejto skupine. Navyše tvrdenie, že je nezodpovedné upozorňovať na hrozbu je absurdné. Ak spoločnosť pociťuje ohrozenie, majú ľudia radšej predstierať, že sa nič nedeje?

4. Váš list je necitlivý a hlúpy. Obviňujete človeka, ktorému zavraždili syna a nemáte svoje tvrdenia ničím podložené. Alebo disponujete všetkými informáciami, ktoré má pán Tupý a polícia?

5. pravdepodobne sa to hanbíte priznať, ale hlavným posolstvom Vášho listu je tvrdenie, že neonacizmus v skutočnosti nie je žiadnou hrozbou. Hovoríte o akomsi umelom vytváraní hrozby z neonacistov. Kto sú teda podľa Vás neonacisti? Skupinka intelektuálov, ktorá sa stretáva v čajovni, aby diskutovala o rómskej otázke?

Viete, domnievam sa, že neonacistická ideológia je skutočná hrozba, ktorá premieňa deti na zle oblečených tupcov tešiacich sa z násilia. Mimochodom viete čo bolo najčastejším dôvodom útoku neonacistov na mojich známych? Nič. Celkom vážne, nič. Neonacizmus sa vo svojom vývoji dostal do bodu, kedy jeho nasledovníci mlátia ľudí len preto, lebo tí sú práve nablízku. Čiernych, bielych, starých, mladých, mužov, ženy, je to vlastne úplne jedno.

Viete čo zvyknú robiť deti keď sú ešte malé? Chytia muchu a prepichnú ju špendlíkom. Potom jej odtrhnú krídla a postupne aj všetky nohy. Nakoniec z nej vytiahnu ten špendlík a nechajú ju tak. Aby ešte chvíľu trpela, až kým neumrie. Ako deti rastú, postupne začínajú chápať, že je to kruté a prestanú s tým. Niektoré to ale nepochopia a z týchto detí potom vyrastú veľkí, holohlaví neonacisti, ktorých tak máte rád.

 

 

 


VŠETKO OSTATNÉ | stály odkaz

Komentáre

  1. Skvele napisane
    ale takáto odpoveď nemá pražiadny význam pretože by donútila zamyslieť sa komukoľvek inému ako sympatizantovi tohto hnutia, ich základná myšlienka je totiž založená na tom že všetci a všetko čo sa im nepáči, kritizuje ich,nechápu to musia zničiť
    publikované: 02.02.2007 17:42:00 | autor: andrevs (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. NIC NEPOCHOPIL - NECUDUJME SA !!!
    Co je tzv. "neonacismus" ? Taka ideologia jednoducho neexituje. To vsetko je len vymysel sionizmu a jemu podriadenych, platenych elementov. - O co teda ide? Normalne rozmyslajuci ludia maju vlastne davno pokrk bruselské propagovamie, ba co viac ocividné preferovanie tzv. multikulti spolocnosti, teda ciganov, cernochov, aziatov atd. a to na ukor pôvodnych po starocia domacich obyvatelov. Maju tiez po krk ohlupovanie ludi tzv. "holokaustom", ktory je akurat dobry na vydieranie, ovladnutie normalne rozmyslajucich ludi a najmä na umlcanie akejkolvek kritiky sionistickych bludov, nasilia, vrazdenia. Mozno sa vôbec cudovat, ked mladi ludia, ktori si zrazu uvedomia uz tieto rozpory, objaviac pritom svoju uplnu bezmocnost zmenit cokolvek natom, sa nakoniec utiekaju len k bezuzdnemu nasiliu ? Prirodzene, ze kazdé nasilie je siry primitivizmus, ale co ak sa predsa vyplaca? (vid Izrael). Co, ak si tym vymôzu respekt? (vid Irak) - Kto seje vietor, ten zne vzdy burku ! Ten, kto sa utieka k statnemu terorizmu, toho dobehne slepy terorizmus utlacanych. Taky je uz raz osud arogantne nepoucitelnych: SAMI SEBE KATOM. Vecne to tak totiz nikdy nikde nepôjde dalej. Nato su mladi, ktori dnes uz nemaju respekt, ale maju pravdu. - Nie je vsak v konecnom dôsledku na vine len a len vladna kasta, ktora u nas od r. 1990 podnes umoznuje beztrestné rozsirovanie klamstiev, lzi, podvodov, podrazov atd. ?
    publikované: 02.02.2007 22:24:11 | autor: pablito (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. O tom som hovoril,
    tento pán pablito hovorí že rozumný človek nechce multikultúrnu spoločnosť, samozrejme sa rozumným človekom myslí len pablito a zvyšok skinhead, ktorý ch 99 percent obyvatelov nazyva vygumovane hlavy. Tak ako kazdá sekta vás presvedcia o ocividnej picovine, ze zidia su nebezpecny, atd. ....vtlcu vam paranoidne predstavy a pocit nadredenosti nad vsetkymi.
    publikované: 08.02.2007 10:47:30 | autor: andrevs (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014