cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Temnota, v ktorej niektorí z nás kráčajú

Začína sa nový vek a na Zemi sa narodia dve deti. Ježiš a Marcus.

   Začína sa nový vek a na Zemi sa narodia dve deti. Ježiš a Marcus. Ježiš ako svetlo, Marcus ako jeho tieň. Marcus Scipio je Riman pochádzajúci zo slávneho a bohatého rodu. Celý život túži iba po jednom – po smrti. Je dieťaťom, ktoré jeho matka začala nenávidieť ešte pred narodením. Jeho otec je opilec, ktorý sa o Marcusa nezaujíma, pretože miluje dieťa, ktoré splodil s otrokyňou. Marcus vyrastá v tieni, z ktorého sa nedokáže vymaniť. Rozhodne sa, že už nechce vidieť a oslepne. Vtedy sa zjavuje chaldejský učiteľ, filozof a mág Anjalis, ktorý začne Marcusa učiť. Marcus je však dieťaťom temnoty. Ježiš je svetlom, Marcus je tmou a Anjalis je svedkom ich životov. Všetci traja sa jedného dňa vydajú na cestu do Jeruzalema. V Jeruzaleme sa kniha „Kto kráča v temnotách“ aj končí. Marianne Fredrikssonová nechá svojich hrdinov, aby v tomto meste naplnili svoj osud.

   Iný a v niečom predsa totožný príbeh sa stal o dvetisíc rokov neskôr na Slovensku. Mladá žena žila svoj život tak, ako si ho predstavovala. Vyštudovala školu, vydala sa, narodili sa jej deti. Všetko bolo v poriadku, až kým si žena jedného dňa neuvedomila, že chce zomrieť. Nikto nevedel prečo. Žena si ľahla do postele a začala čakať na smrť. Doľahla na ňu temnota. Nechcela sa zabiť, neohrozovala svojim konaním seba ani nikoho iného. Pravidelne jedla a pila, občas niečo povedala, občas sa prešla po byte. Čakala. Postupne začala chradnúť. Netrpela žiadnou chorobou a predsa umierala. Po niekoľkých mesiacoch ju našiel jej manžel nehybne ležiacu v posteli. Jednoducho jej prestalo tĺcť srdce. Pohltila ju tma. 


SPOLOČNOSŤ | stály odkaz

Komentáre

  1. skoda
    to su predsudky.. :D vidim v prvej vete slovo Jezis a uz necitam dalej :D ..inac som si na tento clanok klikol kvoli tomu nadpisu..

    tak ako ini klikaju vsade kde je sex, ja klikam tam kde je nieco temne..tmave :D
    publikované: 22.05.2007 14:42:21 | autor: radkio (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ad:radkio
    a docital si to teda, alebo si po tej druhej vete prestal?
    publikované: 22.05.2007 15:58:13 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :)))
    myslím, že takýchto príbehov je viac a nielen na Slovensku. (dúfam, že príbeh nie je osobný?!?!)
    publikované: 22.05.2007 16:49:36 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  4. vikina
    isteze.pribeh nastastie nie je osobny (aspon nie pre mna)
    publikované: 22.05.2007 16:53:09 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  5. sry
    len prvy odstavec
    publikované: 22.05.2007 16:56:13 | autor: radkio (e-mail, web, autorizovaný)
  6. cincinnatus-c
    Ja som si to precital cele a nelutujem... Rozdelujem totiz clanky do styroch skupin: 1.tie, ktore neuzre moj zrak :), 2.tie, ktore.......... co to trepem.. Vobec nerozdelujem clanky na ziadne skupiny.. :) .. Chcel som len povedat, ze nelutuje, ze som tomuto clanku venoval pat minut svojho casu... :)
    publikované: 22.05.2007 17:56:38 | autor: AMSTERDAM (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014