cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slovensko vstúpilo do vojny. Ľud čaká s krvavými očami na víťazstvo.

Ako inak prinútime Rusov, Švédov, Američanov, Čechov, Nemcov, Kanaďanov aby nám v tichosti závideli?
Niektorí ľudia hovoria, že športové zápasy medzi krajinami sú modernou a civilizovanou verziou vojen. Možno to nie je celkom tak, avšak v každom prípade najpopulárnejšie športy vzbudzujú toľko emócií, že by to možno stačilo aj na vojnu. Napriek tomu, že na Slovensku je za šport číslo 1 považovaný futbal, emócie sú niekde inde. Uvoľňujú sa každý rok na jar počas majstrovstiev sveta v hokeji. Aj sa im rok čo rok s radosťou oddávam. Viem, ženy a ľudia čo sa o hokej nezaujímajú len nechápavo krútia hlavou a ani sa im nečudujem. Naozaj, je to len hra, o nič nejde. Pokúšam sa o analýzu samého seba - celkom jasne si uvedomujem, že je úplne jedno kto vyhrá zlaté medaily avšak napriek tomu ma to neuveriteľne zaujíma a rozrušuje.
Schválne, všetci fanúšikovia, otázka na vás - kedy ste počas svojho života pociťovali najväčšiu radosť? Áno aj mne hneď napadlo víťazstvo na MS v hokeji vo Švédsku ako jeden z naj zážitkov.
Prečo ma to teda tak zaujíma? Neviem. Možno to vychádza z tej našej národnej zakomplexovanost a pocitu menejcennosti. Veď ako inak môžeme byť najlepší na svete? Ako inak prinútime Rusov, Švédov, Američanov, Čechov, Nemcov, Kanaďanov aby nám v tichosti závideli? Áno, priznávam, najbližšie dva týždne sa budem správať trochu iracionálne. V čase našich zápasov ma nebude zaujímať žiadne kino, žiadna kniha, koncerty, sex, divadlo, politika, kamaráti (pokiaľ odmietnu so mnou pozerať hokej), živelné pohromy. Budem prilepený na obrazovke, na ktorej budú ukazovať niekoľko chlapíkov s nožmi na topánkach, ktorí sa budú šmýkať po ľade a mlátiť sa kvôli malému stvrdnutému kúsku kaučuku.

VŠETKO OSTATNÉ | stály odkaz

Komentáre

  1. ženy a ľudia :)
    pekne socialne skupiny :)))

    skoro pol planety som prekliala, ked som zistila ze posledna tretina vcera sa mi kryje s koncertom :) tejto kolizii som predisla tak ze davam vsetky dalsie zapasy do diara :p

    a ano, je to mala vojna. nastastie, s minimom krvi.
    publikované: 29.04.2007 14:28:26 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Zažil
    som neskutočne emocie dedin ktore hrali nejaku piatu triedu ale ako o život. Nepochopitelne.
    publikované: 29.04.2007 14:40:15 | autor: Vychodnarskarecesia (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ženy a ľudia
    zeny som odbavil ako socialnu skupinu ktora hokej ignoruje a za tymi ludmi ta veta este pokracuje, dufam len ze to neznie tak sovinisticky ako si to napisala v nadpise. na margo "zeny a ludia" je jeden velmi velmi nekorektny vtip, ale asi si ho neodpustim, hodi sa k teme (vopred sa ospravedlnujem).
    Zena, to je najlepsi priatel cloveka.
    publikované: 29.04.2007 15:16:58 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  4. v poho :))
    ja som sa nad tym spojenim srdecne zasmiala, najlepsie je, ak ujde mimovolne :D

    mimochodom, poznam dost velku kopu bab, ktore hokej miluju, a to nielen cez majstrovstva a nielen ked sa dari .)
    publikované: 29.04.2007 15:29:25 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  5. zeny a hokej
    vsak ja viem.ked chce clovek zjednodusovat a skatulkovat-nevyhne sa tomu.ja tiez poznam vela muzov, ktori pocas hokeja idu radsej nakupovat (ano, nie vsetky zeny rady nakupuju :) ).
    publikované: 29.04.2007 15:37:01 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  6. :)
    publikované: 29.04.2007 15:43:29 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  7. ja si až tak nemyslím
    že ženy ignorujú hokej, veď si len spomeňte na MS C a B kategórie a tú šatanomániu... To že to teraz nie je až také, uvedomte si aká je úroveň hokeja na Slovensku... Toľko vulgarity, že aj na mužov je to veľa... Na hokeji som bol asi pred 15 rokmi a v súčasnosti ma to vôbec tam neťahá...
    publikované: 29.04.2007 16:16:06 | autor: kakai (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. kakai
    podla mna ta vulgarnost tomu len dopomaha. mensi zaujem o hokej a sport celkovo vychadza z inych preferencii zien a ked tu tak o tom mudrujem, tak vlastne ani neviem preco je to tak.skratka muzi a zeny su rozdielni a sport (pred televizorom) viacej pritahuje muzov. Momentalne ma nenapada ten klucovy dovod preco je to tak (zeby to malo nieco spolocne este s rozdelenim uloh muz - lovec zena - zberac ?).
    publikované: 29.04.2007 16:27:32 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  9. :)
    som zena a clovek sucasne! ake prekvapenie, vsak?
    dokonca neignorujem hokej!
    niekedy som chodila na extraligu, na takmer všetky domace zapasy, ale odkedy som odisla, pomaly som to prestala sledovat... no co urcite kazdorocne sledujem a nevynechavam, to su MS
    publikované: 04.05.2007 18:49:51 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014