cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O hokeji, komunizme a životnom optimizme

Skúsme sa trochu radovať zo správ a noviniek, tak ako som sa ja tešil pri čítaní dnešných novín. Poďme na to.

   Predstava človeka čítajúceho alebo pozerajúceho správy je takmer totožná s predstavou rozčuľujúceho sa jedinca, ktorý postupne prepadá panike a hneď na to depresii. Je to často pomerne racionálna reakcia na svet v ktorom vládne iracionalita. Pravdou je však aj to, že na pohár sa dá pozerať ako na poloprázdny alebo aj ako na poloplný a že každý človek prirodzene selektuje, triedi a prisudzuje významnosť jednotlivým informáciám. Skúsme sa trochu radovať zo správ a noviniek, tak ako som sa ja tešil pri čítaní dnešných novín. Poďme na to.

   Ako najvýraznejšiu správu zo zahraničia som dnes zaznamenal volebný výsledok vo Francúzsku. Výsledok ešte nie je konečný, keďže ide iba o prvé kolo, ale výsledky sú povzbudzujúce. Sarkozy porazil socialistku Royalovú so sľubným náskokom a „centristický“ Bayrou prehral boj o druhé miesto, čo je tiež dobrá správa pre pravičiara Sarkozyho. Druhé kolo síce ešte nie je rozhodnuté, ale Ségolene už v tejto chvíli prehráva jedna nula a musí dobiehať Sarkozyho náskok. Skrátka porážka socialistu poteší za akýchkoľvek okolnosti a ak je to v socialistickom Francúzsku, tak dvojnásobne.

   Správu z domova som musel vyberať trochu dlhšie, keďže dnešná che-guevaro - komunistická vláda produkuje takmer samé pochmúrne novinky. Ale podarilo sa, aj keď tá správa vyzerá mierne povedané nie celkom dôverihodne. Teda: Ministerstvo financií pripravuje zníženie dane z príjmu na 16% a zrušenie takmer všetkých výnimiek v daňovom systéme. Skvelé, nie? Skúsme si všetci predstaviť, že Sulík fakt presvedčil pragmatika Počiatka o tomto nápade a že Počiatek presvedčí súdruha Fica, že znižovať dane môže aj socialistická vláda. Je to trochu sci-fi, keďže súdruh Fico sa k tomuto nápadu už vyjadril v zmysle aký by sme od neho čakali, ale nádej umiera posledná.

   No a najlepšia a najpodstatnejšia správa nakoniec: na hokejových majstrovstvách sveta budú hrať za Slovensko aj strelci z NHL Hossa, Demitra, Gáborík (prvý útok), Šatan, Zedník a Radivojevič. Takže sledovanie hokeja nebude tento rok márne a všetci sa môžeme pohrúžiť do hry ktorá bude počas nasledujúcich dní dôležitejšia ako všetky tie hlúpe nápady, ktoré víria v hlave Roberta a Ségolene.


VŠETKO OSTATNÉ | stály odkaz

Komentáre

  1. cincinnatus,
    Segolene podporuju miliony imigrantov a druhe kolo moze skoncit prekvapujuco v prospech Sego- to je moj sukromny odhad
    publikované: 23.04.2007 16:59:59 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Sarko a Sego
    ved ja viem ze ten vysledok este moze byt akykolvek.Podla prieskumov sa Bayrouvovci velmi mierne priklonia k Segolene,co jej vsak podla mna nebude stacit lebo Le Penovi nacionalisti budu volit radsej Sarkozyho.
    publikované: 23.04.2007 17:20:14 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014