cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Neľutostný boj. Levy, byvoly, krokodíl, novinári a diskutujúci na SME.

Jedným z hlavných hitov You Tube je v týchto dňoch amatérske video natočené americkým turistom v jednom z národných parkov na juhu Afriky.

Jedným z hlavných hitov You Tube je v týchto dňoch amatérske video natočené americkým turistom v jednom z národných parkov na juhu Afriky. Na začiatku je záber na stádo byvolov kráčajúcich popri rieke. Autor videa si však všimne neďaleko ležiacich levov, ktorí stádo pozorujú a pomaly sa k nemu zakrádajú. Odrazu jeden z byvolov spozoruje nebezpečenstvo a začne utekať, levy okamžite vyštartujú a vrhajú sa na najslabšieho zo stáda – na mláďa. Potiaľto je toto video zaujímavé, ale v podstate nič zvláštne na ňom nie je. Zaujímavé veci sa začnú diať po chvíli. Stanú sa tri udalosti, ktoré sú podľa pracovníka národného parku Franka Wattsa takmer neuveriteľné a odporujúce zvyklostiam zvierat. Najprv vylezie z vody krokodíl a zaútočí na potenciálnu korisť. Levy útok odrazia, ale len na chvíľu. Potom odrazu pricvála k levom stádo byvolov, ktoré chce zachrániť mláďa. Začne útočiť na levov a podarí sa im ich odohnať. No a nakoniec sa ukáže, že napadnuté mláďa útok levov prežije. Všetky tieto veci sú podľa Wattsa extrémne nepravdepodobné.

 Video sa dá nájsť tu: http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM.

 K záhadným veciam pre mňa patrí aj to,  akým spôsobom uvažujú diskutujúci na SME, ktorí dokážu pod článkom o tomto videu zviesť primitívnu debatu o politike (pozri: http://www.sme.sk/c/3441855/safari-video-sokovalo-expertov.html) a tiež konanie niektorých novinárov, ktorí kradnú cudzie články, na čo je upozornené Gabrielom Šipošom na tomto blogu: http://spw.blog.sme.sk/c/108045/Strasiace-HN-vykradnute-SME-a-zavadzajuca-Pravda.html.    


VŠETKO OSTATNÉ | stály odkaz

Komentáre

  1. hmm... jo
    videl som video a aj diskusiu
    publikované: 17.08.2007 12:37:35 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014