cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Live Earth, Al Gore a neznesiteľné pokrytectvo spasiteľov sveta

O konci sveta, popových hviezdach a jednom neúspešnom kandidátovi na prezidenta.
Hľadím na televíznu obrazovku na ktorej beží priamy prenos z megakoncertu Live Earth a začínam sa cítiť previnilo za to, že prispievam ku blížiacej sa apokalypse. Nakupujem v hypermarketoch, míňam veľa elektriny a občas idem autom. Novodobý spasiteľ sveta Al Gore mi prehovára do duše a do duší miliónom pri televíznych obrazovkách. Ešte že ho máme. Otváram si dnešné noviny, kde sa o megakoncerte píše. Al sa mi prihovára opäť: "„Live Earth bude žiadať ľudí na celom svete, aby urobili zmeny vo svojich životoch a žiadali rovnakú vec od ostatných ľudí, spoločností, podnikov a vlád, aby sa nám do roku 2050 podarilo znížiť emisie oxidu uhličitého o 90 percent,“ hovorí Gore, ktorý sa po neúspechu v prezidentských voľbách v roku 2000 vrhol do boja proti globálnemu otepľovaniu." Surfujem po internete až kým nenarazím na správu v jednom českom denníku: "nepříjemnou pravdu“ o Alu Gorovi zveřejnila jedna nezisková organizace: ukázala jeho účty za spotřebu energie. Gorovo sídlo v Nashvillu má podle nich do ekologické úspornosti daleko. Spolyká dvacetkrát více elektřiny a plynu než průměrná americká domácnost.Spotřeba dvaceti místností, vyhřívaného bazénu a elektrické brány Gora stojí ročně 30 tisíc dolar" Ďalej som sa dočítal, že Al cestuje často po svete - svojim súkromným lietadlom, ktoré vyprodukuje v prepočte na cestujúceho desaťnásobne viac škodlivých plynov ako veľké dopravné lietadlo. Možno v ňom AL lieta aj teraz medzi svetovými mestami, v ktorých sa odohráva megakoncert Live Earth na podporu boja proti klimatickým zmenám. Al je jeho organizátorom. Ešte že ho máme. Nášho spasiteľa.

SPOLOČNOSŤ | stály odkaz

Komentáre

  1. aj tak,
    uz nikto nedokaze zvratit zmeny v podnebi, aj keby sa zajtra prestalo znecistovat uplne. ale potom by sme zasa vsetci pomreli hladom...
    ako sa hawking opytal, ako ludstvo prezije dalsich 100 rokov?
    publikované: 07.07.2007 18:28:49 | autor: dreaming-one (e-mail, web, autorizovaný)
  2. hmm
    publikované: 07.07.2007 23:19:30 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
  3. cincinnatus, prečo si na Ala taký prísny?
    Musíš uznať, že vec, do ktorej sa vložil, je bohumilá... a na to, aby znížil svoju spotrebu elektrickej energie a podiel na emisiách o 90 percent má predsa tak ako každý iný človek ešte 43 rokov.
    publikované: 07.07.2007 23:39:52 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Racan
    tak mu prajem nech mu to s tym znizovanim vyjde.ak by som zabudol, prosim, pripomen mi o 43 rokov ze mam skontrolovat ci sa to Alovi podarilo.dam ti vediet.(inac mali by sme pisat kratsie prispevky aby sme neminali tolko energie a prispeli tak k zastaveniu klimatickych zmien)
    publikované: 07.07.2007 23:45:22 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  5. cincinnatus, kratsie príspevky? To je málo...
    čo tak nepísať blogy vôbec, prestať používať počítače a internet?
    A spoľahni sa, o tých 43 rokov ti to určite pripomeniem.
    publikované: 07.07.2007 23:52:20 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Racan
    o.k. ale pripomen mi to listom z recyklovaneho papiera, text napis cibulovym pismom (ja to pri sviecke rozlustim) a ako dopravu vyuzi holuba (toho ale prilis nekrm, cital som ze plyny ktore vypustaju zvierata vyrazne prispievaju ku globalnemu oteplovaniu)
    publikované: 08.07.2007 00:08:17 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Recyklovaný papier, cibuľové písmo, holub? Načo toľké plytvanie?
    Prídem ti to do vašej jaskyne povedať osobne.
    publikované: 08.07.2007 00:14:52 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Racan
    sme dohodnuti.len sa dobre oblec, daj si na seba dostatok kozusin, lebo ja nie som velmi technicky typ a je mozne, ze nebudem schopny zalozit ohen len s kamienkami a trsom suchej travy
    publikované: 08.07.2007 00:26:02 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  9. ehm
    celý deň som len zúrivo prepínala, lebo to bolo všade... ako sorry, ale čo tam po mne chcú, aby som šetrila, tak by som trávila pri nakupovaní mrkvy polhodinu zisťovaním, či bola pestovaná na okolí, či na jej prevoz nebolo použité lietadlo, koľko nafty sa spotrebovala...
    vynechať lietadlá, no už vidím, ako sa niekto trepe z usa na lodičke (samozrejme z dreva a bez motora, aby to bolo ekologické)
    a dnes som videla plagát, aby sme si zuby čistili pri sprchovaní, spotrebuje to menej vody...
    tak ja si asi vybudujem domček z dreva uprostred záhrady, budem si pestovať vlastné plody, sprchovať sa budem jedine, keď bude pršať, budem chodiť pešo, v zime nosiť milión dek, aby som nekúrila a možno budem aspoň trochu pomáhať prostrediu, je jedno, že za pár rokov umriem...
    niekedy to fakt tí ľudia preháňajú, to radšej budem ekologický buran, mne stačí, že sa sprchujem, odoprievam si môj milovaný kúpeľ, triedim odpad, a keď si umývam zuby, nemám pustenú vodu..
    PS: aj tak som na BBC videla dokument, že CO2 síce tiež, ale hlavne slnečná aktivita má vplyv na globálne oteplovanie, keď prekryli graf CO2 v ovzduší a teploty, tak nič moc, keď to urobili s CO2 a slnečnou aktivitou, tak prekrytie bolo skoro dokonalé...
    publikované: 09.07.2007 22:16:15 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
  10. kiinka
    spravat sa ekologicky je fajn a o ludoch ktori zakladaju free smetiska v lese, vypustaju sajrajt do rieky a vyhadzaju prazdne flase v lese do travy si myslim, ze su uplni kreteni. Ale ked mi niekto hovori, ze som nezodpovedny ak si vypytam v potravinach sacok (sorry, po slovensky je vrecusko), tak sa mi zda ze to trochu prehana. Ludia nezastavia globalne oteplovanie tym, ze si budu umyvat zuby v sprche (na co mimochodom podla mna minu viac vody ako pri normalnom umyvani zubov).
    publikované: 10.07.2007 14:15:28 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014