cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Fico vs Dzurinda a úplné zatmenie mysle

Považovať Ficovu vládu za zdroj súčasného ekonomického rastu, to už nie je ani názor, ale vstupenka na psychiatriu.
V posledných dňoch boli zverejnené dva zaujímavé prieskumy, v ktorých sa kládla respondentom otázka vďaka komu a čomu má Slovensko v súčasnosti taký vysoký hospodársky rast.
V prvom prieskume odpovedali na túto otázku ekonomický analytici. Celkom logicky prisúdili najväčšiu zásluhu na ekonomickom raste druhej Dzurindovej vláde (42% zásluha na celkovom raste), druhým v poradí bola prvá Dzurindova vláda (20%). Ficove zásluhy ohodnotili ako dvojpercentné. Výsledok prieskumu je očakávaný a ničím neprekvapuje (okrem tých 2%, nie je to prehnané?).
Pozrime sa teraz na druhý prieskum v ktorom bola kladená podobná otázka. Rozdiel je len v respondentoch - sú nimi bežní voliči. Výsledky sú diametrálne odlišné. Podľa bežného človeka má najväčšiu zásluhu na ekonomickom raste Ficova vláda. Bodka. Aj keď pri prieskumoch verejnej mienky je potrebné očakávať to najhoršie, výsledky musia každého príčetného človeka omráčiť. Považovať Ficovu vládu za zdroj súčasného ekonomického rastu, to už nie je ani názor, ale vstupenka na psychiatriu. Na niečo také sa dá rozumne reagovať len zvieracou kazajkou a odobratím občianskeho preukazu. Ako to tí ľudia vlastne "myslia"? Považovali daný výskum za nejakú žartovnú anketu do humoristického časopisu, v ktorej treba byť vtipný? Nie, odpoveď je zrejme niekde inde. Slovensko trpí chronickou stratou pamäte ( alebo sme len jednoducho sprostí?).

POLITIKA | stály odkaz

Komentáre

  1. no vies, na slovensku je to tak
    totizto co vidi obycajny clovek, nezaujimajuci sa o politiku. tlcu mu do hlavy, ze je tu vysoky hospodarsky rast (dalsiu otazku by som dala, ci vobec vedia co to je....) a tam hore vidia ze sedi Robko. tak robko v tv novinach, hned na to ze hospodarsky rast, a vraj je to pre toho cloviecika dobre, tak komu ma dakovat?? dzurindovi, ktory mu vsetko bral??? alebo robkovi, ktory slubili veeelke rozdavanie?
    publikované: 23.03.2007 17:08:15 | autor: Viera (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. zčťzž
    čzťžzčz
    publikované: 23.03.2007 17:36:07 | autor: (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Atorivi odkazujem !!!
    Cim skor sa date vysetrit na psychiatrii tym lepsie pre Vas!!!!
    publikované: 23.03.2007 18:28:39 | autor: julo (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. J U L O V I O D K A Z U J E M
    Julo nauč sa písať ale predtým sa daj 3 krát vyšetriť Ty na tej psychiatrii a nerob tu propagandu Smeru a jeho bohužial úbohým a nesvojprávnym voličom, ktorí všetko zožerú čo im povedia.
    publikované: 23.03.2007 19:01:41 | autor: habo (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Zatmenie mysle?
    Chcem povedať, že určite áno Dzurindova vláda má 95% podiel na ekonomickom raste to áno. Na škodu bývalej vláde jej chýbalo možno úpol roka rok? Ja neviem je to otázka na zamyslenie. Chcem sa ale opýtať bola by Dzurindova vláda ochotná dvýhať minimálnu mzdu a ochraňovať naozaj tých čo majú nízke mzdy? Podla mňa nie ved Mikloš stále tvrdil všetko vyrieši trh a uz sa my ani nechce spomínať p. Kaníka a jeho reformu. Viete treba vedieť aj rozdať y toho hospodárskeho rastu občanom a aj občana ochrániť. Som občan z Košíc a naozaj je pravdou že súkromné firmy zdierajú zamestnancov. Viem vyzerá to ako keby som obhajoval Fica to nie v ziadnom prípade a nemam ho ani rad. Bohužial si treba uvedomiť že Dzurindovi chýbala ľudskosť. A čo je najhoršie týmto počinom tam asi Fico bude 2 volebne obdobia lebo rozhádaná pravica sa nedá spolu do hromady. Namyslené KDH nechce a nevie spolupracovať s HZDS čo by sa dalo využiť a pritom som člen KDH a toto tvrdim. Je my to veľmi lúto p. Dzurinda vyviedol túto krajinu z marazmu a doviedoj ju k vysokému hospodárskemu rastu a smotanu zlýže p. Fico je to smutné ale taká je politika.
    publikované: 23.03.2007 19:13:56 | autor: miro (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ad miro
    samozrejme ze byvala vlada urobila vela veci zle. v clanku som nechcel povedat ze Dzurindova koalicia bola idealna. treba jej ale uznat, ze urobila vela dobrych reforiem a vdaka nej slovenska ekonomika rastie. najlepsou ochranou tych,ktori maju nizke mzdy nie je lavicovy zakonnik prace a ani dvihanie minimalnej mzdy. vlada im najviac pomoze tak, ze podpori hospodarsky rast a znizovanie nezamestnanosti. cim nizsia nezamestnanost, tym mensi priestor pre firmy zdierat svojich zamestnancov. zamestnanec,ktory moze bez problemov odist do inej prace sa zdierat nenecha.
    publikované: 24.03.2007 14:13:55 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014