cincinnatus-c

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chcete dobre a ľahko zarobiť?Teraz je tu nová možnosť.

Microsoft a AOL experimentujú cez e-mailom poslaný text. Ak pošlete tento text mailom priateľom, tak Microsoft vás bude stopovať 2 týždne.
Milí priatelia, nedávno mi prišiel list od jednej mojej velmi dobrej priateľky, ktorá je advokátka, a vyzerá to byť zaujímavou možnosťou. Ak mi ona povie, že to funguje, tak to funguje. Každopádne, človek tým nič nestratí.

Povedala mi nasledovné:

Som právnička a poznám právo. Je to fakt. Nenechajte sa prekabátiť, AOL a Intel sa držia sľubu kvôli ich obavám zo súdov a z miliónových pohľadávok, ako to robila Pepsi Cola s General Electicom nedávno.

Text e-mailu je nasledovný:
Milí priatelia, nepovažujte toto za hlúpy žart. Ak teraz na to nebudete reagovať, neskoršie to môžte oľutovať. Windows je ešte stále najviac používaný program. Microsoft a AOL experimentujú cez e-mailom poslaný text. /email beta test/ Ak pošlete tento text mailom priateľom, tak Microsoft vás bude stopovať 2 týždne. (Do predmetu správy je nevyhnutné napísať "Microsoft and AOL email beta test") Za každú osobu, ktorá tento mail pošle, Microsoft platí 245 EUR. Za každú osobu, komu ste poslali a kto tento mail poslal dalej, Microsoft platí 243 EUR, za tretiu osobu, ktorá obdrží, dostane 241 EUR. Po 2 týždňoch Vám Microsoft pošle list, v ktorom bude prosiť o potvrdenie Vašej poštovej adresy a pošle Vám šek.

S pozdravom,

Charles S. Bailey General Manager Field Operations 1-800-842-2332 Ext. 1085 or 904/245-1085 or RNX 292-1085 mailto: Charles_Bailey@csx.com _

Ja som toto považoval za podvod, ale dva týždne potom, čo som poslal tento mail ďalej, Microsoft odo mňa pýtal adresu a dostal som šek na 24800 EUR. Musíte odpovedať, keď je koniec testu. Pre Billa Gatesa sú tieto výdavky len výdavky na reklamu. Prosím, pošlite tento mail toľkým ľuďom, koľkým len viete. Minimálne 1000 EUR musíte dostať. Jeden známy môjho otca sa v tomto zúčastnil pred zopár mesiacmi. Keď som ho minule navštívil, ukázal mi šek. Suma sa vyšplhala na 4324,44 EUR. Teta Patrícia, teta dobrého priateľa pracuje pre Intel a dostala šek na 4543,23 EUR za poslanie mailu. Intel a AOL rokujú o fúzií aby sa stali najväčším poskytovateľom ponúk na svete a preto robia tento test, aby si boli istí, že ostávajú pri najpoužívanejšom software.

Tak čo, presvedčil som vás? Ak áno, tak vás prosím pokojne si sadnite, upokojte sa a zabudnite na to, čo ste práve čítali. Je to samozrejme blbosť. Nič nezarobíte a Bill Gates vám nepošle ani dolár. To čo ste práve čítali sa volá hoax a je to internetom šírené klamstvo. Hoaxov je v súčasnosti už nesmierne veľa a vznikajú stále ďalšie. Vyššie uvedený som vybral preto, lebo mi ho poslali asi piati ľudia a mal som pocit, že sa mu naozaj dobre darilo. Na hoaxoch ma fascinuje to, koľko ľudí im uverí. Nie je to napísané vyslovene primitívne, je tam istá logika a tým sa hoax stáva uveriteľným aj niekomu s maturitou. Hoaxy dostávam pravidelne a posielajú mi ich aj celkom inteligentní ľudia, od ktorých by som čakal väčšiu skepsu. Hoax je čínska modlitba súčasnosti. Už nie panna Mária, šťastie do troch dní a iné čáry máry, ale internet, Microsoft a pod. V hoaxe však nemusí ísť len o zárobok, populárne sú aj poplašné, prosebné a iné druhy hoaxov. Možno to poznáte: výstraha pred kombináciou Coly a Mentos, pred ihlami nakazenými AIDS na sedačkách v kine, radu o tom, že treba kašľať pri infarkte, že opačným zadaním PIN kódu v bankomate privoláte políciu atď. atď. atď. - pozrite stránku www.hoax.cz. Áno, to všetko sú hlúposti a nezmysly. A ak ste aj vy dostali nejakú inú skvelú radu, alebo ponuku cez mail a vyzývajú vás, aby ste ju širili ďalej, chvíľu sa nad tým zamyslite. Nebude to hlúposť? A nechystáte sa k jej šíreniu prispieť aj vy?

VŠETKO OSTATNÉ | stály odkaz

Komentáre

  1. jj hoaxy
    kedysi som sa na nich zabavala, teraz ma uz len neskutocne rozculuju .. najma ak sa cyklicky kriesia, resp vracaju ako bumerang, hoci ich zmazem aj 20 krat ..
    publikované: 08.04.2007 21:17:32 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014